Jste zde

Domů » Dachstein / Schladming

Dachstein a běžky

Ledovec Dachstein v Rakousku

Ledovec Dachstein je bezpochyby i známou oblastí běžkařského sportu, je zde vybudováno mnoho perfektně udržovaných bílých stop s rozsáhlými sjezdy ve volné přírodě. Ledovec Dachstein je jednou z nejoblíbenějších oblastí lyžařských túr v celé Evropě a skýtá 16 sjezdů s celkovým převýšením až 2 000 metrů.

Běžkařské trasy na ledovci dosahují celkové délky až 30 km. Během těchto nádherných zimních vyjížděk na běžkách vás trasy zavedou až do údolí k tamějším obcím Hallstatt, Gosau, Ramsau am Dachstein, Gröbming, Filzmoos anebo Obertraun.

Mezi ty vůbec nejoblíbenější túry nepochybně patří překročení Dachsteinu na běžkách přes Obertraun, přechod Dachsteinu směrem na Hallstatt k Hallstattskému jezeru, Schnuppertour Hunerkogel - Dachsteinwarte, Hunerkogel - Hoher Dachstein a sestup přes Edelgriess v obci Ramsau am Dachstein.

Výše uvedená trasa Dachsteinertour do Obertraunu pak představuje tzv. národní Ski Tour Rakouska a patří k nejdelším v celých Alpách. Na 25 km dlouhé trase se potkáte s několika opravdu zajímavými místy, jako třeba s horskou chatou Simonhütte, budete míjet Gjaidalm a Hallstattské jezero, které ovšem leží asi o 2 000 metrů hlouběji.

Dále je třeba zmínit, že na Dachsteinu zcela jistě ukojí svou vášeň všichni milovníci severského lyžování a rok co rok sem zajíždí mnoho běžkařů na světové a profesionální úrovni, aby trénovali právě ve zdejší ledovcové oblasti.

Místo

Ledovec Dachstein 47° 28' 40.7172" N, 13° 36' 36.684" E
Location