Jste zde

Domů » Dachstein / Schladming

Cesta na Stoderzinken

Rakousko - Stoderzinken

Na Stoderzinken se autem dostanete z několika směrů:
Ze směru z Německa je to celkem příjemná jízda po dálnici mezi Mnichovem a Salcburkem a dále pak po tauernské dálnici (A10) až k odbočce na Ennstal. Odtud pojedete po státní silnici (B320) ještě asi 35 km směrem na Gröbming.

Ze směru z Horního Rakouska nebo z Německa - alternativní trasa vede z Norimberka přes Regensburg a Pasov až na křižovatku před Alpami, kde odbočíte směrem na Wels. Odtud budete pokračovat přes Pyhrnskou dálnici (A9) až do Selzthalu a odtud po státní silnici (B320) na Gröbming.

Ze směru od Vídně - jestliže přijedete od východu, pojedete přes Vídeň (A23) a po jižní dálnici (A2), dál přes Semmering (S6) až k odbočce na St. Michael. Odtud pojedete na Pyhrnskou dálnici (A9), na odbočku Liezen a odtud pak opět po státní silnici směrem na Ennstal (B320) a do Gröbmingu.

Ale do Stoderzinkenu můžete přijet také vlakem. Lyžařské středisko se totiž nachází na mezinárodní železniční trati Salcburk - Graz. Zastávkami rychlíku jsou železniční stanice Schladming, Gröbming a Stainach.