Jste zde

Domů » Zima

Amadé a novinky 2012/2013

Lyžařský areál Ski Amadé
Autor: randomduck

Samozřejmě, že jsou s novou lyžařskou sezónou 2012/2013 v oblasti Ski Amadé spojeny i četné novinky.

Prostřednictvím stálých investic na zdokonalování kvality sjezdovek, zasněžování a zajišťování kvalitní sněhové pokrývky se bezpochyby zvyšuje bezpečnost a pohodlí návštěvníků a všem hostům je vždy zaručena perfektní lyžařská dovolená.

Letos investovalo Ski Amadé kolem 42 milionů euro do takových projektů, jako byla např. modernizace lanovky Achter-Jet ve Flachau nebo výstavba lanovky "G-Link" ve středisku Wagrain, která bude spojovat dvě lyžařské hory, Grafenberg a Griessenkareck.

Dále sem patří i stavba visutého mostu na jižní stěně Dachsteinu a zejména pak další rozšíření zasněžovacích systémů a strojového vybavení na úpravy sjezdovek.

Již 88% všech sjezdovek, což představuje asi 731 km, může být nyní v celé oblasti pokryto umělým sněhem. To umožňuje prodloužit lyžařskou sezónu od konce listopadu až do Velikonoc.

Aby mohli také vaši přátelé a příbuzní dobře poznat jak jste zvládli první zatáčky na sněhu a jak je tu nádherně, připravilo Ski Amadé více než 300 bezplatných bezdrátových přístupových bodů k internetu, tzv. hotspotů.

Na lanovce si tak můžete třeba zapnout Twitter nebo si dát na horské chatě pár fotek na Facebook, aby i ti, co zůstali doma, měli jakýsi obrázek o tom, jaké to tady je. Od roku 2011 byla zprovozněna služba "Ski Guide" App.

S touto aplikací, která je k dispozici pro všechny chytré telefony (Android a iPhone), si můžete stáhnout veškeré aktuální informace o lyžařských střediscích, vyhledat si vhodné horské chaty nebo se nechat navigovat na místa, jež byste si přáli navštívit – vše přesně podle vašeho přání.

S bezplatným Wi-Fi připojením k internetu a s vlastní smartphonem si dnes každý lyžař může poslat zdarma poštu, zprávy a aktuální fotky příbuzným i přátelům. A s bezplatnou aplikací Free App se dostanete bez jakýchkoliv potíží i k informacím přesně tam, kde je budete potřebovat: na sjezdovce.

Free App, tedy aplikace zdarma, nabízí ve své verzi 2.0 nové geomapy, za jejichž pomoci je mnohem lepší a podrobnější orientace a navigace k jednotlivým bodům. Kromě horských chat, vleků, toalet, parkovišť a servisních míst, lze nyní také najít přesně i bankomaty.

Jednotlivé trasy si můžete vybírat podle vlastních kritérií, podle stylu vaší jízdy, schopností, ročního období a povětrnostních podmínek. Kromě toho si mohou uživatelé také vybrat různé trasy podle předem vymezených témat.

Také skipasy do lyžařského areálu si můžete zakoupit přes svůj smartphone. Tzv. Mobile Ski Ticketing opět hraje roli jakéhosi "předskokana" v rakouských lyžařských střediscích a realizuje v rámci pilotního projektu společně s firmou Ski Data vůbec první mobilní Ski Ticketing v Rakousku.

Majitelé iPhonu mohou od této sezóny použít aplikaci Ski Data App "iSkipass" a skipas do Ski Amadé si tak jednoduše koupit přes svůj mobilní telefon. Platba se provádí přímo po telefonu kreditní kartou. V nabídce jsou různé skipasy, od jednodenního až třeba po 7-denní pro dospělé i děti.

Uživatelé smartphonu s operačním systémem Android ale musí být trpěliví, v této pilotní fázi projektu je Ski Mobile Ticketing funkční pouze pro iPhone.

Místo

Wagrain 47° 19' 42.618" N, 13° 18' 0.4788" E
Location