Jste zde

Domů » Dachstein / Schladming

Akce v prosinci 2011

Část oblasti Amadé

4. - 11. prosince 2011 se již počtvrté konají v Alpendorfu (St. Johann im Pongau) alpské sněhové dny - 4. Alpendorf Bergbahnen Schneekristalltage, které pořádají místní lanové dráhy.

Alpendorf při nich dostane svoji vlastní freestylovou akademii (AFA).
V rámci těchto dní bude k dispozici nováčkům v parku zkušený tréninkový tým Rookies, aby jim pomohl při prvních zkušenostech a vysvětlil pravidla chování ve snowparcích.

Čtyřdenní "AFA freestyle kurzy" jsou určeny pro všechny freestylové lyžaře a snowboardisty, kteří chtějí zlepšit své dovednosti v bezpečném prostředí a strávit čas se zkušenými trenéry na horách. Nabídka je speciálně přizpůsobena všem věkovým skupinám a úrovním ježdění.

8. - 11. prosince 2011 se opět koná akce "Start up 12 – Pistenspass & Party nonstop" v lyžařském areálu Snow Space Flachau. Velký párty víkend se zábavou na svazích, zábavnými sporty a nočním životem. Mimo jiné si můžete ve čtvrtek 8. prosince vyzkoušet v Atomic Testcenteru nové lyžařské materiály.

Ve stejném termínu (8. - 11.12.) pořádá Reiteralm Sněhový festival (Schneefest), který slibuje to nejlepší z lyžařského potěšení. V rámci festivalu je pro všechny lyžařské nadšence připraven sportovní a zábavný program. V sobotu 10. prosince je zdarma lyžařský test od Intersportu Gerhardter, kdy budete mít k dispozici zdarma ty nejnovější modely.

V údolí Gasteinertal se o víkendu 10. - 11.12. bude konat Freeride Education Camp, který se týká bezpečnosti mimo sjezdové tratě, které je bohužel věnováno příliš málo pozornosti. Profesionální a zkušení freeridoví průvodci vás zde proškolí od A do Z.

17. prosince 2011 se v Ebenu ve skiareálu Monte Popolo koná slavnostní zahájení lyžařské sezóny, tzv. skiopening. Při něm budete mít možnost navštívit open-air koncert rakouské kapely "Klimmstein", jako předkapela se představí "The Pock-Heads".

Lyžařský areál Shuttelberg Flachauwinkl-Kleinarl si na 28. prosince připravil akci "Crazy Dolls Fete", která je nová a určitě stojí za návštěvu. Veselé rallye při rodinném běhu u horské chaty Sun House, o zábavu se postarají Crazy Shuttleberg Dolls.

Místo

Alpendorf 47° 19' 16.5936" N, 13° 11' 44.1204" E
Location