Jste zde

Domů » Zima

Akce v lednu 2014

Okolní horská krajina střediska Zauchensee

FIS Snowboard World Cup paralelní slalom

Termín: 11. - 12. ledna 2014

Místo: Bad Gastein

Již po osmnácté se sejdou ty nejlepší snowboardistky na světě, aby si navzájem poměřily na svahu Buchebenwiese v Bad Gasteinu svou výkonnost.

Ve dnech 11. a 12. ledna 2014 se můžete i vy těšit na představení profesionálních sportovkyň, které budete opět moci přivítat v Gasteinu. Plným právem lze také očekávat opravdu velké souboje!

Také stranou sjezdovek čekají fanoušky snowboardingu nejrůznější super akce a nebude pochopitelně chybět ani spousta zábavy. Protože tady bude k vidění opravdu hodně zajímavého, není ani zas tak moc důležité, kdo nakonec vyhraje, přinejmenším tomu tak bude na gigantické párty Světového poháru v prostoru cíle.

Na legendární After Race Party se po okolních hospůdkách sejdou místní obyvatelé a turisté se sportovními hvězdami, aby strávili příjemný večer s živými hudebními kapelami a mnoha DJ‘s, a pobyli spolu až do samého rána.

FIS World Cup sjezd a superkombinace

Termín: 11. - 12. ledna 2014

Místo: Zauchensee

11. a 12. ledna 2014 hostí opět lyžařské středisko Altenmarkt / Zauchensee Audi FIS Světový pohár žen. Kromě "královské" lyžařské disciplíny - sjezdu - budou na programu také superkombinace se super-G a slalomem.

Užijte si atmosféru velké sportovní akce a povzbuzujte spolu s dalšími tisíci fanoušků ty nejlepší lyžařky na světě. Ať už budete stát jako diváci v prostoru cíle nebo budete na lyžích někde podél trasy, atmosféra Světového poháru v Zauchensee bývá všude prostě nezapomenutelná.

Program:

Sobota 11. ledna 2014:

11:45 hodin: Závod ve sjezdu žen

18:00 hodin: Warm-up na scéně Ö3 Showbühne na náměstí Marktplatz v Altenmarktu

19:00 hodin: Slavnostní vyhlášení vítězů závodu

19:15 hodin: Veřejné losování startovních čísel pro závod v superkombinaci

20:00 - 23:30 hodin: Ö3 párty s DJ Kalmanem Gergely a Christianem Prates

Neděle 12. ledna 2014

9:30 hodin: Závod superkombinace v SUPER G žen

12:30 hodin: Závod superkombinace ve slalomu žen

Následovat bude slavnostní vyhlášení vítězů superkombinace v cílovém prostoru ve Weltcupareně Zauchensee.

Audi FIS noční slamom žen

Termín: 14. ledna 2014

Místo: Flachau

Sportovním vrcholem lyžařské sezóny 2013/14 bude nepochybně noční závod žen Světového poháru Audi FIS ve slalomu, pojatý jako snow space Ladies Skinight ve Flachau. Za posledních 21 let vystoupilo ve Flachau během závodů Světového poháru skutečně velmi mnoho lyžařských hvězd, které tu slavily velkolepé úspěchy.

Od roku 2010 se závod jezdí jako noční slalom za umělého osvětlení, a bývá doprovázen opravdu propracovaným doprovodným programem. Opravdu jedinečnou atmosféru si tak užijí nejen závodnice ale i diváci.

Vítězka získá titul "Snow space princezna" a kromě tohoto osobitého titulu také obdrží jednu z vůbec nejvyšších peněžních výher, které lze vyhrát v lyžařském závodu Světového poháru žen. V uplynulých letech zde zvítězily třeba Marlies Schild, Tanja Poutiainen či Maria Höfl-Riesch.

Na trati Hermanna Maiera, která bude znovu vybavena špičkovou technikou umělého osvětlení, se tak znovu setkají ve vzájemném klání ty nejlepší světové slalomářky při nočním závodě, který nabývá stále větší popularity.

The Nightrace

Termín: 28. ledna 2014

Místo: Schladming

Po roční přestávce se opět ve Schladmingu uskuteční legendární noční slalom mužů. Zvláštní atmosféra na stadionu Planai pravidelně dělá z tohoto nočního závodu vrchol celoročního lyžařského "cirkusu".

Místo

Zauchensee 47° 17' 37.1904" N, 13° 27' 23.9436" E
Location